Compte amb els insecticides!.

Els insecticides poden ser perillosos si no s’utilitzen adequadament. No deixen de ser uns productes químics que es fan servir per matar insectes, i per tant tenen un determinat nivell de toxicitat que pot afectar la salut de persones i d’animals, però també el medi ambient i els equilibris ecològics.

Estan pensats per eliminar insectes però poden causar problemes greus de salut als humans (sobretot si pateixen determinades malalties, especialment de caràcter respiratori) i poden afectar en una major mesura a les mascotes. S’ha d’anar amb compte a l’hora d’utilitzar-los! És per això que cal saber quin producte s’aplica, on i com, per reduir-ne el risc.

D’insecticides n’hi ha de diferents tipus. I no tots són adequats per a un o altre insecte. N’hi ha d’ampli espectre que afecten, fins i tot, aquells insectes que ens són beneficiosos, com poden ser les abelles -espècie protegida- o les marietes. S’ha d’anar amb compte, i fer servir l’insecticida més adequat, amb la dosi justa, per a cada plaga i adoptant les mesures de seguretat pertinents.

Fer servir més d’un insecticida en un sol lloc i moment pot ser contraproduent, a més de reduir o incrementar l’efectivitat de cadascun d’ells, també pot comportar un problema encara major de salut o pel medi ambient. A part, fer servir un insecticida, sigui genèric o un d’específic no adequat per a l’espècie que es vol controlar, ajuda que els insectes generin resistències contra aquests productes, fent que les plagues cada vegada siguin més grans i difícils de controlar. És una mica com el que passa amb els antibiòtics, que els bacteris cada vegada es fan més forts i resisteixen aquests medicaments perquè es prenen de manera indiscriminada i sense consultar el metge.

En el cas dels insectes, el que hem de fer és consultar l’empresa especialista. Ells saben quin producte utilitzar i com, reduint al màxim els afectes adversos tant per a la salut com per al medi ambient. I cal, en cas d’un tractament, seguir sempre les indicacions dels tècnics experts.

D’altra banda, fer un control de plagues integrat contribueix a reduir significativament la quantitat d’insecticides necessaris per controlar els problemes d’insectes. A més, les empreses especialitzades en control de plagues fan servir productes específics, potents, sí, però menys perjudicials tant per la salut d’animals i persones com pel medi ambient.

Si t’ha estat d’utilitat aquest article, no dubtis en compartir-lo amb els teus contactes! Segur que també els interessarà!

 

Vídeo realitzat amb Quelcom.

Imatge de kalhh a Pixabay

admin's picture
admin

Altimir Ambitècnia Certim t'acompanya en els teus projectes

Comentaris (0)
Afegir un comentari