Per què el segell Andorra Sense Gluten?.

  • 0 Comentaris
  • Setembre 16, 2021
  • admin
  • 457 vistes

Imagina’t que no pots menjar mai fora de casa perquè sempre que ho fas acabes trobant-te malament, o fins i tot en alguna ocasió fent una visita a l’hospital. I això que t’has informat, has trucat i t’han confirmat que poden servir-te aliments sense gluten amb garanties. Però igualment t’has intoxicat, per mala sort, mala praxis o desconeixement dels responsables de l’establiment. Oi que agrairies que un segell certifiqués que en aquell establiment saben què és la celiaquia -que no és ni una moda, ni un caprici, ni per fer la punyeta-, que els seus treballadors tenen la formació adequada, que hi ha uns protocols establerts i que es compleixen, en definitiva, que les probabilitats de passar una mala tarda o nit es redueixen considerablement?

 

El segell Andorra Sense Gluten, que atorga l’Associació de Celíacs d’Andorra, certifica aquells establiments que disposen d’un protocol, i el compleixen, per elaborar i servir productes aptes per a celíacs. Per a aquest col·lectiu és molt important que els seus aliments estiguin lliures de gluten i agraeixen que els establiments acreditin unes bones pràctiques de manipulació dels aliments que garanteixin la seguretat dels plats.

 

Disposar d’aquest segell es pot convertir en tot un impuls per al restaurant titular, doncs podrà guanyar clientela que fins ara no podia menjar en el local per falta de seguretat, i, a més, una clientela fidel, doncs si han provat un lloc i no han patit conseqüències negatives tornen.

 

Com obtenir el segell Andorra Sense Gluten?

Per poder obtenir el segell cal complir una sèrie de normes i passos. Primer de tot cal que contactis amb l’ACEA o amb l’empresa que tinguis contractada de gestió de la seguretat alimentària, com nosaltres, i ells et guiaran. Des d’AltimirAmbitècnia oferim dues possibilitats: una és l’assessorament en el disseny i implementació dels protocols a seguir a la cuina perquè sigui segura per als celíacs, o persones amb sensibilitat al gluten, i l’altra és l’auditoria de certificació, verificant el correcte compliment dels protocols. Però no podem oferir els dos serveis a la mateixa empresa.

admin's picture
admin

Altimir Ambitècnia Certim t'acompanya en els teus projectes

Comentaris (0)
Afegir un comentari