Anem de pícnic!.

Error message

Amb el bon temps sortim més de casa. Volem aprofitar les hores de sol i calor a la platja o a la muntanya. És igual on, però a l’aire lliure. Preparem alguna cosa per dinar i fem un pícnic a la destinació escollida. És un pla magnífic! Però si no anem amb compte, el fantàstic dia a la fresca podria acabar en desastre, amb visita a l’hospital inclosa.
Aquell fantàstic dinar, sense que ens n’adonem, s’ha fet malbé. I ens el mengem. I el trobem boníssim. Però vet aquí que la calor ha propiciat el creixement desmesurat de microorganismes i acabem corrent amb el ventre capgirat amunt i avall.
Per evitar aquests desastres, hem d’extremar les mesures de control i higiene a la cuina.
En primer lloc caldrà escollir bé els productes. Serà millor endur-se aquells que no necessitin refrigeració. Així, escollirem abans el pa que el formatge, el fuet als ous. El més fàcil i segur serien entrepans d’embotit curat. Però moltes vegades ens ve de gust dinar de plat i no d’entrepà... Una truita de patates, ensaladilla russa, amanida de pasta o... Per poder fer un pícnic més elaborat i acabar la festa en pau caldrà seguir alguns consells.
És essencial netejar-se ben bé les mans. Ho farem abans de tocar els aliments, però també cada vegada que canviem d’aliment o d’elaboració. També vigilarem de netejar les superfícies de treball, les taules de tall i els diferents estris que haguem d’utilitzar. Això ho hem de fer sempre, sí, però en cas de pícnic caldrà ser encara més vigilants, doncs no és el mateix cuinar per menjar-s’ho al moment que per al cap d’unes hores o l’endemà.
En segon lloc, vigilarem que els aliments es coguin bé i que arribin a més de 65ºC en el seu interior. Així ens assegurem que els possibles microorganismes que hi haguessin morin. Un cop cuits, no és menys important refredar-los ràpidament -en un màxim de 2 hores haurien d’estar a 8ºC i posar-los de seguida a la nevera (que hauria d’estar com a màxim a 4ºC)- per evitar que hi tornin a créixer microorganismes, i mantenir-los en refrigeració fins el moment de marxar de casa. Com menys hores passin els aliments fora de la nevera, millor. Per ajudar a baixar la temperatura es poden traspassar els aliments a cassoles més baixes i amples, amb més superfície, o fer un bany maria invers, per exemple, amb aigua freda i gel.
Per transportar-los, serà ideal comptar amb alguna bossa isotèrmica o nevereta portàtil equipada amb acumuladors de fred, així, a part de minimitzar el risc del creixement microbià als aliments, podrem gaudir de begudes fresques. Ara bé, tampoc carreguem molt la nevera, sinó tampoc es mantindrà res suficientment fresc.
I ara, a gaudir de l’aire lliure i dels pícnics!

admin's picture
admin

Altimir Ambitècnia Certim t'acompanya en els teus projectes

Comentaris (0)
Afegir un comentari