Que venen els inspectors!.

  • 0 Comentaris
  • Juliol 01, 2019
  • admin
  • 1555 vistes

Quan els veus passar per la porta ja tremoles, encara que ho tinguis tot net i controlat, tots els treballadors amb el cabell recollit i les mans netes i els registres d’autocontrol al dia? La visita dels inspectors de l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del Ministeri de Salut poc o molt posa nerviós. O no? Però són visites necessàries. No tots els establiments que treballen amb aliments en tenen la mateixa cura. I cal que es garanteixin uns mínims, doncs els aliments poden ser font de malalties. Més que una multa, ens hi juguem la salut dels nostres clients.


L’any passat es van realitzar 1.387 inspeccions (a bars i restaurants, botigues, supermercats, serveis de càtering, indústries alimentàries, ...), segons la memòria corresponent al 2018 que va presentar l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del Ministeri de Salut el passat 7 de juny, coincidint amb el primer Dia Mundial de la Seguretat Sanitària dels Aliments. Un gruix important de les visites (1.138) van ser d’ofici, rutinàries, i per donar curs a les peticions dels propis establiments (227), com són noves obertures, canvi de titular de l’activitat, ampliació de l’activitat, etcètera.

L'any passat es van realitzar 1.387 inspeccions i es van obrir expedients sancionadors a 11 establiments

Però d’altres visites no van ser tan agradables. Es van realitzar 7 inspeccions per haver rebut una notificació de brot de toxi-infeccions alimentàries col·lectives (és a dir, perquè un grup de clients ha patit alguna malaltia que tenia l’origen en els aliments, la més habitual és la gastroenteritis) i 12 per haver rebut alguna queixa o denúncia. I a 11 establiments se’ls va obrir un expedient sancionador.


Aquestes darreres visites, les més desagradables, segurament es podrien haver evitat seguint unes bones pràctiques de manipulació dels aliments. Sovint, les toxi-infeccions alimentàries s’expliquen per una falta d’higiene i per un tractament incorrecte dels aliments. Aquí teniu un petit infogràfic que resumeix les quatre normes més bàsiques de seguretat alimentària. Només cal que ens ho demaneu i us en farem arribar una còpia al vostre establiment.


4 normes bàsiques de seguretat alimentària


En aquest post es recorden les quatre regles bàsiques de la manipulació d’aliments (neteja, separació, cocció i refredament) i en aquest altre sobre les mans s’explica com mantenir una bona higiene personal a la cuina.


Si t’ha estat d’utilitat aquest article, no dubtis en compartir-lo amb els teus contactes! Segur que també els interessarà!

admin's picture
admin

Altimir Ambitècnia Certim t'acompanya en els teus projectes

Comentaris (0)
Afegir un comentari